Музей Івана Гончара запрошує на кобзарсько-лірницьку Покрову

Музей Івана Гончара запрошує на кобзарсько-лірницьку Покрову

Укрінформ
У Музеї Івана Гончара 14 жовтня відбудеться концерт до Свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисників і захисниць України.

Про це повідомляють у Фейсбуці організатори, передає Укрінформ. 

«Щорічний фестиваль «Кобзарсько-лірницька Покрова» запрошує до вшанування пам’яті та оспівування історичних звитяг борців за волю України різних історичних епох. Покрова – це друге після Трійці найважливіше свято в спільноті кобзарів та лірників, свого роду завершення кобзарського сезону, що починався на Трійцю. І знаково, що лише в ці свята прийнято було освячувати музичні інструменти», – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, кожне полкове і сотенне місто Великої України мало своїх бандуристів та кобзарів, лірники Західної України брали участь у нелегкому побуті січових стрільців і повстанців УПА. Історія кобзарства надихає сьогодні учасників кобзарських цехів Києва, Харкова та Львова на продовження життя давньої української епічної традиції.

Читайте також: У бельгійському Брюгге провели фестиваль української пісні

У програмі фестивалю – святкова літургія, освячення інструментів, традиційне кобзарювання в Свято-Покровській церкві, що розпочнеться о 10:00. Концерт кобзарів Київського кобзарського цеху в Музеї Івана Гончара стартує о 16:00. У ньому візьмуть участь Микола Товкайло (Переяслав); Ждан Безвербний, Тарас Компаніченко, Едуард Драч, Сергій Волченко, Ярема Шевчук (Київ). А о 18:00 в музеї розпочнуться народні танці від троїстих музик гурту «ЩукаРиба». Вхід – вільний.

Організатори – Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара», Київський кобзарський цех і Центр фольклору та етнографії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-