Перший вінницький гастрофестиваль «проСАЛО і доСАЛА» перенесли на наступний рік

Перший вінницький гастрофестиваль «проСАЛО і доСАЛА» перенесли на наступний рік

Укрінформ
Перший Фестиваль вінницької гастрокультури «проСАЛО і доСАЛА» через погіршення епідемічної ситуації перенесли на наступний рік.

Про це у Фейсбуці повідомляє департамент маркетингу міста і туризму Вінницької міської ради, передає Укрінформ. 

«Вінницька асоціація гостинності «ХлібСіль» та Клуб подільської кухні спільно з Вінницькою міською радою ініціювали у 2021 році започаткування фестивалю вінницької гастрокультури «проСАЛО і доСАЛА». На жаль, погіршення епідеміологічної ситуації і запровадження додаткових карантинних обмежень (зокрема під час проведення масових заходів) не дозволяє вповні втілити концепцію гастрофестивалю і може негативно вплинути на комфорт та безпеку учасників», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через низький відсоток вакцинації населення від коронавірусу станом на кінець вересня організатори не можуть вимагати від охочих відвідати фестиваль сертифікатів про щеплення або вводити просторові обмеження, що різко зменшить доступ до майданчиків.

Читайте також: Етногастрофестиваль «Мамалига VS Банош» відбудеться на Вінниччині

Команда організаторів продовжує роботу з підготовки першого фестивалю «проСАЛО і доСАЛА» для його проведення 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, захід планували провести 9-10 жовтня із залученням місцевих шеф-кухарів, рестораторів, виробників та майстрів. Він мав підсилити імідж Вінниці як центру гастрономічної культури і допомогти місцевим рестораторам розвивати напрямок автентичної кухні. Зокрема, під час фесту обіцяли презентувати унікальні регіональні страви – манзарі, меживо, годзю тощо – і представити місцеві бренди – вінницьке сало і гірчицю у несподіваних варіантах і поєднаннях. 

Станом на 28 вересня на Вінничччині COVID-19 лабораторно підтверджено у 75 179 осіб. Одужали 71 180 осіб, продовжують хворіти 2 229 людей, померли – 1 770. В області щеплені першою дозою вакцини від коронавурусу 489,8 тис. осіб, двома дозами – 217,9 тис.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-