На Прикарпатті біля Дністра зведуть 8 глемпінгів для комфортного відпочинку

На Прикарпатті біля Дністра зведуть 8 глемпінгів для комфортного відпочинку

Укрінформ
На Прикарпатті на березі Дністра зведуть 8 глемпінгів для відпочинку в гармонії з природою. Їх облаштують за 100 м від берегової зони та за 1,5 км від населеного пункту.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор КП «Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича», ініціатор проєкту щодо зведення глемпінгів  Михайло Ковтун.

«Ми готуємось оголосити тендерну процедуру на закупівлю глемпінгів, готуємо документи на благоустрій ділянки, на якій їх будуть встановлювати, та всю містобудівну документацію. До Дністра ці глепінги будуть розташовуватися максимально близько, а це, орієнтовно, за 100 м від берегової зони. Їх зведуть на ділянці за 1,5 км від населеного пункту. Тобто людина зможе відпочивати в гармонії з природою. Глемпінгів має бути 8 жилих і 1 адміністративний», – зазначив Ковтун.

За його словами, наразі фахівці напрацьовують ще додаткові туристичні послуги для гостей, які зупинятимуться біля Дністра. У планах – поселення мандрівників у глемпінги впродовж усього року.

«Сподіваюся, наступного року ми запустимо цей проєкт», – зазначив Михайло Ковтун.

Читайте також: Туристичне Прикарпаття рекламують для гостей з ОАЕ та Катару

Відомо, що вартість проєкту «Глемпінги – створення ексклюзивного туристичного продукту в природоохоронних територіях» в Івано-Франківській області становить 7,25 млн грн. Загальна вартість проєкту – понад 32 млн грн. Глемпінги планують звести на природоохоронних територіях Львівської, Закарпатської, Донецької та Івано-Франківської областей.

Глемпінг – це готель на природі з усіма перевагами сервісу та комфорту. Найчастіше номер в глемпінзі – це велике шатро з комфортними меблями, туалетом, душем і навіть кондиціонером. Глемпінг у перекладі з англійської означає «гламурний кемпінг» (glamour camping).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-