Вінницька вежа Артинова зазвучала новими мелодіями

Вінницька вежа Артинова зазвучала новими мелодіями

Укрінформ
У Вінниці з вежі Артинова, яку вважають туристичною "родзинкою" міста, відтепер звучить п’ять мелодій: Гімн України, марш "Стяг", "Подоляночка", "Щедрик" та "Ода до радості".

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді, передає Укрінформ. 

"Вежа Артинова – туристична "родзинка" Вінниці. І до недавнього часу тричі на день з неї лунала всесвітньо відома мелодія "Щедрик" М. Леонтовича та Гімн України. А відтепер додались нові мелодії – Гімн України, марш "Стяг", "Подоляночка" та "Ода до радості", – йдеться у повідомленні.

Щоденно з головного годинника міста о 9:00 лунає Гімн України, о 12:00 – марш "Стяг". Це популярна композиція часів Української революції 1917-1921 років. Слова до неї написав Борис Грінченко, а музика була народною.

"Вже в наш час лідер гурту "Хорея козацька" Тарас Компаніченко реконструював цей марш. Саме на основі його реконструкції була створена мелодія для вінницької Вежі", - зазначають у міській раді.

Читайте також: У Києві презентували перші результати проєкту з маркування туристичних «магнітів» у малих містах

У другій половині дня, а саме о 15:00, звучить "Подоляночка". Це весняна обрядова пісня-гра. О 18:00 лунає "Щедрик", але у більш поліфонічній версії. А о 21:00 можна почути "Оду до радості". В наш час "Ода до радості" (безпосередньо мелодія) – гімн Євросоюзу.

За словами директора Центру історії Вінниці Олександра Федоришена, вежа Артинова звучить по-новому не лише завдяки оновленню мелодій, а й через те, що там замінили аудіообладнання. Встановили чотири сучасні колонки та один підсилювач.

Фото: Вінницька міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-