На Рівненщині відбудеться фестиваль водного туризму

На Рівненщині відбудеться фестиваль водного туризму

Укрінформ
У Рівненській області прихильники активного відпочинку готуються до триденного фестивалю водного туризму на річці Горинь, що стартує 17 вересня.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів керівник проєкту, голова громадської організації «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» Юрій Ткачук.

«Такі фестивалі на Горині поблизу села Олександрія проводимо уже 9-й рік поспіль і щораз переконуємося, що охочих оволодіти навичками водного туризму та активного відпочинку стає все більше. Приїжджають до нас не тільки рівняни, але й туристи із Києва, інших областей. Цього року водна програма фестивалю із 17 по 19 вересня включатиме змагання на дистанції «слалом» та «естафета» на байдарках та катамаранах», – зазначив Ткачук.

За його словами, окремим видом змагань будуть перегони на вправність на SUP-бордах. Це новий, але вже популярний різновид водного відпочинку.

Читайте також: На Хмельниччині пройде фестиваль «Медовий гарбуз»

Також учасники та гості фестивалю матимуть змогу активно відпочити під час тематичних майстер-класів з різних видів туризму та спорту. Це, зокрема, нічне орієнтування, стрільба з пневматичної зброї, страйкбол, перевірка вправності на канатній переправі, опанування навичками надання першої медичної допомоги.

Як відомо, мета фестивалів з водного туризму – розвиток і промоція спортивного туризму, підготовка учасників змагань до проведення категорійних водних туристичних походів, популяризування здорового способу життя, залучення жителів області до організованої рухової активності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-