На Запоріжжі відбудеться етнофестиваль «Легенди степу»

На Запоріжжі відбудеться етнофестиваль «Легенди степу»

Укрінформ
На території Чернігівської територіальної громади Запорізької області на священній горі Оба-Таш 11 вересня влаштують ІІ Відкритий етнофестиваль «Легенди степу».

Про це журналістам повідомив директор департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації Владислав Мороко, передає Укрінформ.

«Цьогоріч ми вже вдруге (перший пройшов у 2019 році – ред.) проводимо фестиваль «Легенди степу». Він присвячений величезній частині нашої історії – історії кочових племен, історії розвитку дикого степу», – сказав Мороко.

За інформацією організаторів заходу, у фестивалі візьмуть участь реконструктори різних історичних епох степової України: від прадавніх часів до сучасності, етногурти, фольклорні, музичні, театральні колективи, ковалі, ткачі.

Читайте також: У Кам’янці влаштують фестиваль живої історії «Schola Militaria»

Назва священної гори Оба-Таш пішла від тюрських слів «оба» — священна, вершина, пагорб, «таш» — камінь. Вершину і схил Оба-Таш вкрито численними валунами. Краєзнавці кажуть, що вони схожі на «кам’яну корону».

Фестиваль «Легенди степу» започатковано з метою збереження, відродження та популяризації багатовікової культурної спадщини та культурного надбання народів Приазовських степів, ознайомлення широких верств населення з унікальністю скіфської доби та популяризації найдавнішої історії України.

Фестиваль відбудеться 11 вересня, початок о 14:00.

Фото: zoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-