У Кам’янці влаштують фестиваль живої історії «Schola Militaria»

У Кам’янці влаштують фестиваль живої історії «Schola Militaria»

Укрінформ
На території Старого замку в Кам’янці-Подільському на Хмельниччині 11-12 вересня відбудеться фестиваль живої історії «Schola Militaria» («Військова школа»).

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Олександр Заремба.

«Фестивалі, присвячені подіям XVII ст., проводяться в Кам’янці-Подільському регулярно з 2005 року. Щодо «Schola Militaria», то це не зовсім звичний фестиваль, бо багато в чому орієнтований на реконструкторів та їхній розвиток. Велика частина його активностей спрямована на вдосконалення навичок учасників фестивалю», – зазначив Заремба.

За його словами, фестиваль присвячений подіям 1621 року – табору військ Речі Посполитої під Кам’янцем. У заході візьмуть участь понад 100 учасників.

Читайте також: На Житомирщині відбудеться фестиваль «Поліський вареник»

Члени військово-історичних товариств покажуть тренування пікінерів, козаків, лучні змагання реконструкторів, муштру військ. Окрім того, відбуватимуться екскурсії для відвідувачів фестивалю з розповідями про озброєння і спорядження.

У межах заходу на 11 вересня запланований концерт гурту «Хорея козацька», у програмі якого будуть твори XV-XVІІІ ст.

Раніше в Кам’янці-Подільському відбувалися фестивалі історичної реконструкції «Остання столиця» та «Ruthenica Medievalis».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-