В Анталії через пожежі закрили один із найбільших у Туреччині зоопарків

В Анталії через пожежі закрили один із найбільших у Туреччині зоопарків

Укрінформ
У турецькій Анталії через загрозу пожежі закрили для відвідувачів один із найбільших зоопарків країни, який розміщений у зеленій зоні та має площу 40 гектарів.

Триває боротьба з 13 лісовими пожежами в 6 провінціях країни, повідомляє власкор Укрінформу.

«Анталійський зоопарк закрито для відвідування до 1 вересня», – повідомило муніципальне керівництво Анталії.

Рішення ухвалили у зв’язку із загрозою лісових пожеж, які вирують в регіоні. Раніше місцеве керівництво заборонило відвідування лісів. Зоопарк розташований у зеленій зоні, тому було вирішено розповсюдити й на нього таке обмеження.

Читайте також: Туреччина евакуює людей з готелів та пляжів, затримали підозрюваного у підпалі

Як повідомили в міністерстві сільського та лісового господарства, у країні триває боротьба з 13 лісовими пожежами в 6 провінціях. Пожежі намагаються взяти під контроль у провінціях Адана, Анталія, Мугла, Ізмір, Іспарта та Денізлі. Задіяно 16 літаків, 9 БПЛА, 51 гелікоптер, один безпілотний гелікоптер, 805 цистерн, 150 одиниць будівельної техніки та 5,2 тисяч особового складу.

Фото: hurriyet.com.tr
Фото: hurriyet.com.tr

Як повідомляв Укрінформ, турецькі супутники-розвідники з космосу сфотографували наслідки лісових пожеж на півдні та південному заході країни.

Фото: hurriyet.com.tr
Фото: hurriyet.com.tr

30 липня два пожежні літаки Держслужби надзвичайних ситуацій України прибули до Туреччини для гасіння осередків лісових пожеж. Міністерство закордонних справ України закликало громадян України утриматися від поїздок до туристичних регіонів Туреччини, де вирують лісові пожежі.

Фото на прев’ю: antalyatown.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-