Укрзалізниця запустила поїзд із модернізованими вагонами з Києва до Запоріжжя

Укрзалізниця запустила поїзд із модернізованими вагонами з Києва до Запоріжжя

Фото
Укрінформ
Поїзд, у складі якого сім вагонів, що нещодавно пройшли капітально-відновлювальний ремонт, курсуватиме на маршруті Київ – Запоріжжя.

Як передає Укрінформ, про це розповів в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, повідомляє пресслужба компанії

«Продовжуємо відновлювати парк пасажирських вагонів компанії. Паралельно із закупівлею нових вагонів, проводимо модернізацію існуючого парку. Чергова партія вагонів вже сьогодні розпочала обслуговувати мандрівників, а загалом у поточному році ми плануємо виконати капітально-відновлювальний ремонт 50 вагонів», — наголосив очільник компанії.

В Укрзалізниці нагадують, що вказані вагони-трансформери були відремонтовані на власних потужностях виробничих підрозділів Укрзалізниці в Бахмачі та Каховці. Вони обладнані сучасними системами відеоспостереження, кондиціонування повітря, регулювання температури окремо в кожному купе, кнопкою виклику провідника та індикатором зайнятості вбиральні, а також інформаційними моніторами всередині купе, які показують температуру, швидкість потяга, дату, час та інше.

У кожному купе є дві розетки з USB-портами. Крім цього, змін зазнали вбиральні: тепер у вагонах встановлені вакуумні туалети, велике дзеркало та оновлена система подавання води.

Читайте також: Вперше за 44 роки: на Святошині відкриють реконструйовану залізничну платформу

Термін виконання ремонту кожного такого вагона — близько 3 місяців, а вартість робіт — майже 16 млн гривень, що фактично вдвічі дешевше за придбання нового вагона.

Серед основних переваг таких вагонів — те, що їх можна використовувати як на довгих, так і на коротких маршрутах.

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до консолідованого фінплану Укрзалізниці на 2021 рік компанія планує придбати близько 80 пасажирських вагонів, оновити близько 23,5 тис. вантажних вагонів, 451 пасажирський вагон, 2 швидкісні електропоїзди Škoda, 318 локомотивів, 76 секцій моторвагонного рухомого складу, 6 дизель-поїздів та 3 рейкові автобуси.

Фото: Укрзалізниця, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-