На етнофестиваль «Живий вогонь» з’їдуться козаки з усієї України

На етнофестиваль «Живий вогонь» з’їдуться козаки з усієї України

Укрінформ
На Вінниччині 24 липня відбудеться XII Міжнародний етнофестиваль звичаєвої культури «Живий вогонь» із масштабною козацькою програмою.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив організатор фестивалю – голова ГО «Вінницький козацький полк ім. І. Богуна» Володимир Воловодюк.

«Наш фестиваль покликаний відроджувати національну звичаєву культуру. Це яскраве дійство, і головне, що воно буде цікавим для молоді. Тому передбачається багато інтерактиву, зокрема, масовий флешмобу «Живий Вогонь єднає Україну! Живий Вогонь єднає світ!», у якому візьмуть участь декілька сотень танцівників та танцівниць, вбраних у яскраві костюми різних народів світу. Ним, власне, відкриється фестиваль», – повідомив Воловодюк.

За його словами, з 12:00 до 17:00 на фестивалі працюватиме народна сцена. Тут відбудуться виступи танцювальних колективів Вінниччини, а також народних колективів подолян, полісян, слобожан, гуцулів, лемків та бойків  Опісля на ній виступлять колективи представників азербайджанського, вірменського, грузинського, єврейського, молдовського, ромського, польського та інших народів.

Традиційно під час фестивалю проводиться масштабна козацька програма. Козаки з усіх куточків України демонструватимуть свої вміння у бойових мистецтвах. Участь у фестивалі візьмуть Театр козацького бою «Запорозький Спас», Січові козаки з острову Хортиця, ГО «Козацький герц», які дадуть майстер-клас і показові виступи з володіння різними видами зброї. Козацький клуб «Люті козаки» покаже національне козацьке вогняне шоу, виступи з бойових мистецтв та майстер-класи; ГО «Січеславське козацтво Запорозьке» – реконструкцію бою із застосуванням козацької артилерії. ГО «Чорна Рада» підготували для фесту виставку важкої артилерії, ГО «Козацьке стрілецьке братство» – виставку козацької зброї. А Федерація козацького фехтування «Ратар» («Триглав») покаже гостям фесту виступ козаків-характерників.

Читайте також: На Херсонщині відбудеться гібридний фестиваль «Тут Fest»

Також відбудеться козацька гра «Лава на лаву» за участю команд козаків, поліції і працівників ДСНС.

Показові виступи супроводжуватимуться вогняним шоу, майстер-класами та виставками козацької зброї.

Вечірньою програмою передбачений виступ рок-гуртів. Завершиться концерт фаєршоу, запаленим від «живого вогню».

Проєкт «Живий вогонь» реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) та Державного агентства розвитку туризму, а також за підтримки Вінницької ОДА та Якушинецької ТГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-