На Хмельниччині для туристів відкривають лавандову плантацію

На Хмельниччині для туристів відкривають лавандову плантацію

Фото
Укрінформ
У селі Прислуч в Полонській громаді на Хмельниччині цьогоріч уперше відкривають лавандову плантацію, яка квітуватиме упродовж трьох тижнів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила співвласниця присадибного господарства Іванна Білоус.

«На нашій плантації лаванда росте третій рік. Вона квітувала минулого року, але кущі були не настільки розкішними. Цього року ми відкриваємо плантацію для відвідувачів уперше. Вона створена з одного із найкращих сортів французької лаванди Platinum Nico. Рослини замовили в Голландії, цей сорт зимостійкий, утворює великі кущі та високі квітконоси. Ми обрали лаванду Platinum Nico, щоб створити на території господарства шматочок французького Провансу», – зазначила Білоус.

За її словами, на плантації росте 1500 кущів лаванди, а ще 150 двадцяти сортів – на демонстраційних грядках. Окрім того, у теплиці висаджено близько 2000 саджанців.

Читайте також: У високогір'ї українських Карпат масово зацвіла червона рута

«Передовсім ми пропонуємо нашим відвідувачам позитивні емоції та відпочинок від буденності. Усіх, хто до нас завітає, ми пригощатимемо лавандовим мохіто і трав’яним чаєм із лавандою, а ще подаруємо маленькі букетики з лаванди. Більші букети теж буде можливість купити», – додала співрозмовниця.

Лавандову плантацію відкривають 7 липня і вона квітнутиме упродовж трьох тижнів.

Фото Іванни Білоус

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-