Асоціація готелів закликає готельєрів долучатися до обговорення нових критеріїв присвоєння «зірок»

Асоціація готелів закликає готельєрів долучатися до обговорення нових критеріїв присвоєння «зірок»

Укрінформ
Асоціація готелів та курортів України (Ukrainian hotel & resort association) закликає готельєрів долучатися до обговорення нових критеріїв категоризації закладів розміщення. 

Про це сказала президент асоціації Ірина Сідлецька під час пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

"У нашому поетапному процесі змін категоризації готелів зараз відбувається громадське обговорення критеріїв, які будуть запроваджені після проведення цього обговорення. Готелі, які зараз нас чують, пройдіть тестову "примірку" цих критеріїв на собі. Спробуйте відповісти на ці 295 критеріїв, чи відповідаєте ви їм відповідно до тієї категорії, яку хочете отримати. Зверніть увагу, що категорій тепер шість, а не п’ять. На сайті МКІП є форма. Для нас дуже важливо отримувати зворотній зв’язок. Після обговорення ці критерії будуть затверджені", – сказала Сідлецька.

Крім цього, вона зауважила, що після встановлення нових критеріїв присвоєння зірок закладам розміщення буде запроваджено контроль відповідності встановленій категорії. 

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики запропонувало до громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів "Про внесення змін до Порядку встановлення категорій готелям та іншим об'єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання)".   

Читайте також: Україна приєдналася до європейської спільноти готелів і ресторанів HOTREC – Держтуризм

Згідно з проєктом, присвоєння категорії здійснюється комісією на основі сумарної кількості балів, яку необхідно отримати за виконання 295 критеріїв. За результатами встановлення балів можна отримати такі категорії: базова ("без зірки"), туристична ("одна зірка"), стандартна ("дві зірки"), комфортна ("три зірки"), першокласна ("чотири зірки"), розкішна ("п’ять зірок").

Зауваження і пропозиції до проєкту постанови приймаються від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань до 30 червня 2021 року включно.

Комісія з присвоєння зірок українським готелям відновила роботу 16 березня 2021 року. За два місяці роботи відомства категоризовано 52 заклади розміщення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-