Найбільше в Україні лавандове поле висадили на Буковині

Найбільше в Україні лавандове поле висадили на Буковині

Укрінформ
У селі Білівці Хотинської територіальної громади місцеві фермери висадили найбільше лавандове поле в Україні – на 10 гектарах землі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів голова Хотинської громади Андрій Дранчук.

"Оскільки є земельні ділянки, які не підходять під вирощування плодово-ягідних культур чи під посів зернових, ми вирішили запропонувати місцевим фермерам села Білівці нашої громади альтернативу – вирощувати лікарські рослини, зокрема лаванду. Виділили їм земельну ділянку, і фермери восени минулого року висадили близько 10 гектарів лавандового поля. Цього року висадять ще 5 гектарів", – сказав Дранчук.

Отже, це буде найбільше лавандове поле в Україні. За словами посадовця, у планах місцевих підприємців – не лише демонстрація квітів туристам, а й створення кооперативу та закупівля обладнання для перероблювання лаванди на олію. Відповідний проєкт уже поданий до Державного фонду регіонального розвитку.

Читайте також: Для відвідувачів лавандового поля на Закарпатті приготували кошик крафтової продукції

"Через обмежене фінансування минулого року цей проєкт не відібрали. Але ми знову його подали до ДФРР і сподіваємося, що цього року нам таки пощастить і ми реалізуємо наші плани. Також у нас є домовленість про залучення інвестицій для реконструкції старовинного будинку місцевого пана, який заснував село Білівці, на готельний комплекс. Паралельно ми розробляємо новий туристичний маршрут, який пролягатиме Хотинською фортецею з відвідуванням найбільшого в Україні лавандового поля", – додав голова Хотинської ТГ.

За словами посадовця, успіх такого проєкту допоможе зупинити виїзд місцевих мешканців за кордон та привабить у регіон ще більше туристів.

Для того, щоб лаванда почала масово квітнути, потрібно до трьох років. Тому вже наступного року в Хотинській ОТГ очікують масового цвітіння найбільшого в Україні лавандового поля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-