На Миколаївщині створюють новий веломаршрут уздовж річки Інгул

На Миколаївщині створюють новий веломаршрут уздовж річки Інгул

Фото
Укрінформ
На Миколаївщині регіональний ландшафтний парк «Приінгульський» відкриває новий 55-кілометровий туристичний веломаршрут вздовж річки Інгул.

Про цей йдеться на сторінці парку у Фейсбуці, передає Укрінформ.  

«Уже проведено першу апробацію нового веломаршруту. Його учасникам пропонується відвідати садибу Тропіних у селі Щасливе, де створюється еколого-освітній центр «Приінгульський». А ще перебратися на інший берег Інгулу через підвісний міст, далі крутити педалі по правому березі до балки Каламурза і дістатися до Свято-Михайлівського храму», – йдеться у повідомленні.

На зворотному шляху туристам пропонують помилуватися краєвидами Приінгулля, побачити Софіївський гідровузол, проїхатися вздовж кар’єру.

Читайте також: Громада на Чернігівщині виграла майже 1 мільйон гривень на створення веломаршруту

Цей маршрут, зауважують його розробники, призначений для відпочинку вихідного дня. Він простий і розрахований на жителів місцевих громад та велотуристів-початківців.

Наразі його довжина становить 55 км, але планується, що надалі він стане частиною більшого і складнішого маршруту.

Регіональний ландшафтний парк «Приінгульський» належить до природно-заповідного фонду України. Він створений для збереження у природному стані ділянки долини р. Інгул з її унікальними природними комплексами: фрагментами цілинного степу, відслоненнями кристалічних порід, прісними водотоками, лісовими насадженнями тощо.

Територія парку витягнута вздовж річки Інгул на 25,5 км.

Фото: @Pryingulsky.Park

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-