На київському Подолі створять рекреаційну зону

На київському Подолі створять рекреаційну зону

Укрінформ
В історичному центрі столичного Подолу створять рекреаційну зону.

Як передає Укрінформ із посиланням на Київраду, Київміськдержадміністрація затвердила проєкт реконструкції вулиці Петра Сагайдачного з облаштуванням пішохідної зони із велодоріжками.

«Коли ми тільки починали робити вулицю Сагайдачного напівпішохідною, не всі розуміли, як позитивно це вплине на центр Старого Подолу. Кияни та гості міста гідно оцінили нову пішохідну зону. Тому, не зупиняючись на півдорозі, ми продовжуємо роботу з перетворення Контрактової та вул. Сагайдачного на справжню перлину столиці. І це — наш пріоритет на 2021 рік», — зазначив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Читайте також: У Києві з’явиться інклюзивний туристичний маршрут

Проєктом передбачається влаштування тротуарів і велодоріжок, озеленення з висадженням дерев, встановлення лав, облаштування нового освітлення, систем водовідведення тощо.

Роботи триватимуть у дві черги.

У КМДА нагадали, що пішохідна зона на Контрактовій площі та вулиці Петра Сагайдачного запроваджена ще у 2017 році. Проте у травні минулого року Окружний адміністративний суд у м. Києві задовольнив позов кількох громадян, скасувавши пішохідну зону. Після низки судових засідань вдалося повернути столиці пішохідну зону на вулиці Петра Сагайдачного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-