«Говерляна-2021» об’єднала учасників різного віку та підготовки

«Говерляна-2021» об’єднала учасників різного віку та підготовки

Укрінформ
Традиційне сходження на найвищу гору України «Говерляна-2021» цьогоріч через пандемію було обмежене в учасниках, але об’єднало ентузіастів від 6 до 81-го року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА

«Торік через карантин ми зовсім відмовилися від проведення цього сходження, але тепер розуміємо, що, на жаль, можливо, нам ще довго доведеться жити з пандемією, тому вирішили провести «Говерляну» хоча б в обмеженому форматі. Не хочеться, щоб така добра традиція забулася», – розповів Михайло Сидоров із туристично-альпіністського центру «Скеля».

Перше масове сходження відбулося ще 1964 року. Згодом, після проголошення Незалежності України, воно забулося, а у 2004 році туристично-альпіністському центру «Скеля» вдалося відновити тепер вже щорічну традицію.

Зійти на вершину цього разу мали змогу люди різного віку і підготовки: у групі піднімались діти 6-ти і 9-ти років та ветерани. Найстаршому – 81 рік. Обирали темп, який був би зручним усім. Загалом від бази «Заросляк» до вершини шлях зайняв майже три години.

Читайте також: На Прикарпатті створять десяток нових 3D-турів

«Спочатку погода була дуже добра, дуже нам сприяла. Але десь на середині сходження різко погіршилася. Та навіть попри це вдалось піднятись без проблем. Важче дався шлях назад. Через тумани та сніги була дуже низька видимість: десь до десяти метрів лише. Доводилося йти дуже згуртовано й обережно», – додав Сидоров.

За словами організаторів, раніше «Говерляна» збирала кілька сотень учасників, тож доводилося винаймати потяги, щоб доставити до підніжжя гори охочих взяти участь у сходженні. Активісти мають надію, що після пандемії вдасться провести «Говерляну» знову так масштабно.

У сходженні групу супроводжували медики, рятувальники Львівщини та Франківщини.

Фото: Львівська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-