На Донеччині презентували один із п’яти туристичних «магнітів» – соляні шахти

На Донеччині презентували один із п’яти туристичних «магнітів» – соляні шахти

Фото
Укрінформ
У місті Соледар на Донеччині відбулася презентація нового туристичного маршруту «Таємниці підземного соляного світу».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Донецької обласної держадміністрації.

Цей туристичний маршрут протяжністю майже пів кілометра відкрився у найстарішій соляній шахті Донеччини, яка працює з 1881 року. Тут є музей солевидобутку з цінними експонатами, оригінальні фотозони, зони зі світловими ефектами, прозорі кристали, соляні барельєфи та скульптури, церковний музей.

Зазначається, що соляні шахти можуть стати також місцем для лікувально-оздоровчого туризму, адже тутешній мікроклімат позитивно впливає на організм людини.

«За правильного підходу соляні шахти можуть стати одним із символів Донеччини, а соляний туризм – важливою статтею доходу і підприємства, і області», – зазначив голова Донецької ОДА Павло Кириленко на презентації.

На Донеччині презентували турмаршрут «Таємниці підземного соляного світу» / Фото: Донецька ОДА

В ОДА нагадали, що на Донеччині визначили п’ять туристичних «магнітів»: заповідник «Кам’яні могили», Білокузьминівські крейдяні скелі, Святогірська лавра, соляні шахти Соледара і завод шампанських вин «Artwinery».

Читайте також: На Волині може з’явитися новий туристичний «магніт» – Кривий ліс

Як повідомлялося, в 2020 році в Україні започатковано проєкт «Магніти України» з пошуку успішних проєктів-символів, які зможуть залучити інвесторів і стати центрами інновацій. Він передбачає визначення в кожній області трьох-п’яти найбільш привабливих з погляду туризму об’єктів історико-культурного та природного значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-