У Тернополі відзначають День міста

У Тернополі відзначають День міста

Укрінформ
Урочистою літургією до свята Успіння Пресвятої Богородиці в однойменній церкві Тернополя розпочалося відзначення храмового свята та Дня міста, заснованого 480 років тому.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Намітили провести близько двадцяти імпрез у день, який традиційно в Тернополі оголошено вихідним. У різних локаціях пройдуть урочисті та пам’ятні заходи, однак цього року святкування відбудуться з урахуванням вимог щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19», – сказав міський голова Сергій Надал.

За його словами, планується відкрити бронзовий макет тернопільської ратуші, комплексне трансфер-містечко. Також назвуть нові імена на Алеї зірок, нагородять найкращих тернополян та переможців конкурсу відеороликів «Мій Тернопіль.480».

Читайте також: У Тернополі завершили реконструкцію Гаївського мосту

Крім того, у програмі – встановлення рекорду «Найбільше вишитих картин про Тернопіль», фестиваль повітряних куль, свято квіткових композицій, концерт на теплоході, спецпогашення марок.

Сьогодні відбудеться й театралізоване мінідійство «Тернопіль крізь віки».

Завершиться святкування оглядом квіткових композицій «Осінні барви мого міста» та концертом хореографічних колективів Тернополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-