Прохолодна весна подовжить період цвітіння Долини нарцисів до кінця травня

Прохолодна весна подовжить період цвітіння Долини нарцисів до кінця травня

Фото
Укрінформ
Цьогоріч квіти у Долині нарцисів завдяки хмарній, прохолодній та вологій погоді цвістимуть майже до кінця весни. Тут зможуть приймати відвідувачів до 24 травня.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив начальник ПНДВ “Долина нарсиців” Олександр Навроцький.

“Цього року нарциси в Долині квітують дуже красиво — ця весна, хмарна, прохолодна та волога, сприяє тому, що цвітіння триватиме до останніх чисел травня. Зможемо приймати відвідувачів під час цвітіння ще протягом двох тижнів, до 24 травня”, — сказав Навроцький.

За його словами, цьогоріч нарциси не дуже високі, бо коли вони лише починали рости, то було недостатньо волого. Натомість бувають роки, коли нарциси сягають до пів метра заввишки.

Читайте також: «Чернігів стародавній» готується приймати відвідувачів

Зате цьогорічна холодна весна сприяє довгому цвітінню. За словами Навроцького, коли дуже тепла весна, то нарциси зацвітають у квітні й рано відходять.

"Чотири роки тому у нас була така ситуація, що 12 квітня уже масово цвіли нарциси, але вони у нас протрималися всього до початку травня. А були роки із заморозками в травні — морозець їх прихватив і цвітіння тривало пару днів. А було так, що сонце спалило буквально за тиждень. Вони не люблять сильного сонця", – зазначив Навроцький.

Як повідомляв Укрінформ, Долина нарцисів відкрита для відвідувачів з 11 травня. Тут можна гуляти за умов дотримання санітарних норм під час карантину: відстані між відвідувачами та маскового режиму.

З 12 березня в Україні запровадили карантин у навчальних закладах та низку інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Обмежувальні заходи продовжили до 22 травня, але з 11 травня передбачене їхнє послаблення.

Фото: Сергій Гудак/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-