Історичну спадщину на прикордонній території України та Румунії популяризуватимуть

Історичну спадщину на прикордонній території України та Румунії популяризуватимуть

Укрінформ
На Івано-Франківщині в межах Програми транскордонного співробітництва ЄІС "Румунія - Україна 2014-2020" популяризуватимуть історико-культурну спадщину.

Про це повідомляє  портал "Івано-Франківщина туристична".

"Розвиток транскордонного співробітництва для популяризації об’єктів історичної та культурної спадщини на прикордонній території Румунії і України" – таку назву має грантовий проєкт, який став одним із переможців конкурсу в межах Програми транскордонного співробітництва ЄІС "Румунія - Україна 2014-2020", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що його реалізовуватиме Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ).

Заходами проєкту, зокрема, передбачено реконструкцію Геологічного музею ІФНТУНГ, просування 50 історичних та історико-культурних об’єктів Івано-Франківської області – створення віртуальних турів, промоційної продукції, лазерне сканування споруд. Воно має допомогти науковцям, зокрема, використати у майбутньому інформацію для дослідження й оцінювання стану об’єктів та ухвалення відповідних управлінських рішень. 

Читайте також: Дерев’яні церкви Карпат стали учасниками нового туристичного проєкту

Нагадаємо, що вмежах Програми транскордонного співробітництва ЄІС "Румунія - Україна 2014-2020" із 12 переможців Івано-Франківської області три проєкти мають туристичне спрямування:

  • "Обмін спадщиною. Збереження історичного надбання Пнівської фортеці в Україні та фортеці Ардуд у Румунії для розвитку туризму";
  • "Назад до наших спільних корінь";
  • "Розвиток транскордонного співробітництва для популяризації об’єктів історичної та культурної спадщини на прикордонній території Румунії і України".

Загальна сума залучених грантових коштів у межах цих трьох проєктів становитиме понад 800 тис. євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-