На Вінниччині поведуть фестиваль «другого хліба»

На Вінниччині поведуть фестиваль «другого хліба»

Укрінформ
У райцентрі Тиврів Вінницької області в суботу, 28 вересня, відбудеться фестиваль «другого хліба» – «Картопляфест».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила співорганізаторка заходу голова ГО «Берегиня» Інна Суверток.

«Наш райцентр – невелике селище, де всі займаються городництвом, і картопля – наш другий хліб. А позаяк цього року ще й неврожай, то вирішили вклонитися нашій годувальниці, як кланяємося їй, коли вирощуємо. Тільки вже не в «робочому» форматі, а гарно відпочиваючи, – провести фестиваль – «Картопляфест». Запросили до участі сусідні села та об’єднані громади», – зазначила Суверток.

За її словами, фестиваль, аби підкреслити «народність» картоплі, проведуть в етностилі – саме так мають бути оформлені світлиці учасників, у яких частуватимуть традиційними стравами з картоплі та екзотикою, приготованою за авторськими рецептами місцевих господинь. Організатори пообіцяли пригощати відвідувачів картоплею (смаженою, вареною, тушкованою, печеною), варениками та пирогами із бульбою та дерунами тощо. Серед усього різноманіття запропонованих на дегустацію оберуть найкращу страву з картоплі.

Окрім того, на фестивалі будуть цікаві локації для городників, де представлятимуть різноманіття сортів картоплі, а також цілительський стенд, де навчатимуть секретів використання картоплі у народній медицині.

Читайте також: На Рівненщині готуються до «Дня гарячого казана»

Матиме фестиваль і соціальну складову – в його межах відбудеться акція «5 картоплин». Гостям запропонують поділитися п’ятьма бульбами, а згодом зібрані овочі передадуть до їдальні місцевої лікарні.

Передбачені на фестивалі й пізнавальна та розважальна програми: народні майстри демонтуватимуть свої вироби та проводитимуть майстер класи з різноманітних ремесел, а місцеві народі колективи влаштують концерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-