Огірковий фестиваль у Ніжині обиратиме найкращий дизайн банок і діжок для соління

Огірковий фестиваль у Ніжині обиратиме найкращий дизайн банок і діжок для соління

Укрінформ
На щорічному фестивалі "Його величність ніжинський огірок", який 14 вересня вчергове відбудеться у Ніжині Чернігівської області, проведуть конкурс на найкращий дизайн банок і діжок для соління.

Про це повідомила пресслужба Ніжинської міської ради в Facebook.

"Цьогоріч народним голосуванням визначатимуться переможці з дизайну посуду (банки, діжки тощо) для зберігання огірків (працюватиме окремий майданчик). Найкращі отримають грошову винагороду. А для тих, хто присмачить усе це національним колоритом, українським гумором, додасть фантазії та самобутності, готуються подарунки від ніжинського майстра-бондаря І. Ф. Щербака та організаторів свята", - йдеться в повідомленні.

Фестиваль відбудеться в парку імені Т.Г. Шевченка. Його програма передбачає традиційні виставки консервації та соління огірків із дегустацією та можливістю отримання рецептів, творчі презентації, конкурси, концерти, розваги, сюрпризи тощо.

Читайте також: Фестиваль сиру та вина в Чернівцях спробує встановити рекорд

Як відомо, слава про ніжинські огірки йде світом уже понад 350 років. Чумацькими обозами, а потім і вагонами з Ніжина розходилися діжки з цим овочем аж до європейських столиць. Вони стали національною гордістю українського народу. Майже століття солоні й консервовані ніжинські огірки експортуються до багатьох країн світу й сьогодні є візитівкою Ніжина. Жителі міста знають і бережуть секрети солінь, передаючи їх із покоління в покоління.

Насіння огірків і рецепти їх засолювання привезли до міста греки, які в середині XVII століття оселилися в Ніжині. У 2005 році біля Ніжинського консервного заводу було встановлено пам’ятник огірку, який на той час був першим в Україні, присвяченим овочу.

Організатор фесту - управління культури і туризму Ніжинської міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-