Архітектуру Запоріжжя «розмістять» у музеї

Архітектуру Запоріжжя «розмістять» у музеї

Укрінформ
У Запоріжжі планують відкрити Музей архітектури міста.

Про це йшлося під час «круглого столу», присвяченого концепції розвитку першої муніципальної музейної експозиції, який було проведено на базі Туристичного інформаційного центру, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ідея створення муніципального музею архітектури Запоріжжя витала в повітрі давно. У Запоріжжі є шість музеїв, але жоден із них не відображає історію міста, його архітектуру. Концепцію створення такого музею ми обговорювали з весни, сьогодні її презентуємо та обговоримо», - розповів історик, директор Запорізького обласного краєзнавчого музею Михайло Мордовський.

Читайте також: На Хортиці відтворять старовинні ритуали під час нічної екскурсії

Планується, що в музеї буде створено такі відділи, як-от «Старий Олександрівськ», «Архітектура менонітських колоній», «Шосте селище», «Сучасна архітектура».

Сам музей розмістять у будівлі центральної бібліотеки для дорослих - це стара частина міста, Олександрівський район.

Головний спеціаліст департаменту культури та туризму Запорізької міської ради Павло Кравчук зазначає, що перший зал відкриється вже в листопаді цього року.

«Ми хочемо сформувати нові інструменти роботи з історико-культурною спадщиною, створити єдине образне поле для сприйняття історії міста від Олександрівська до Запоріжжя. Відкриття експозиції, присвяченої старому Олександрівську, - це перший етап. Зараз потрібно пройти обговорення, ми маємо зрозуміти, який соціальний запит, чи існує він. Раніше муніципального музею у нас не було. Зараз працюємо над збором експонатів», - розповів Кравчук.

За задумом, у музеї буде представлено безліч архівних документів та експонатів із приватних колекцій.

Фото: zp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-