Велопарад у стилі ретро вирушить до Івано-Франківська

Велопарад у стилі ретро вирушить до Івано-Франківська

Укрінформ
В Івано-Франківську 28 вересня вперше проведуть фестиваль "Ретро Круїз", учасники якого проїдуться вузькими брукованими вулицями міста в старовинному одязі.

Про це повідомляє видання "Бліц-info"

"Свято гарного смаку та добрих традицій відбудеться 28 вересня в Івано-Франківську. Ретро Круїз не вперше пройде за межами столиці (у 2016-му фестиваль мандрував до Одеси), але вперше вирушить на Західну Україну", – йдеться в повідомленні.

Програма фестивалю включає традиційний велопарад, відвідування Палацу Потоцьких та музею міста, де на гостей чекатиме виставка аксесуарів зі зйомок фільму "Віддана", пікнік-чаювання в одній із найкрасивіших та найстаріших садиб Франківська, нагородження найкращих образів свята та джазове танцювальне шоу.

До велопараду й чаювання приєднаються особливі гості – головні актори фільму "Віддана": Маріанна Янушевич, Алеся Романова та Роман Луцький. Стрічка створена за мотивами книги Софії Андрухович "Фелікс. Австрія", події якої відбуваються в Станіславі. В межах фестивалю також відбудеться показ відеобекстейджу про історію Франківська.

Читайте також: Гостей фестивалю в Малині навчатимуть давнім ремеслам

"Рішення провести Ретро Круїз у Франківську – це результат низки непередбачуваних подій. Я прочитала роман Софії Андрухович "Фелікс. Австрія" і заочно закохалась у це місто. Згодом приїхала сюди і дізналася про такі круті локальні проєкти зі збереження історичних пам’яток, як "Франківськ, який треба берегти" та "Музей історії Франківська". Зрозуміла, що хочу розповісти про це місто та його людей всій Україні. А місцевим жителям нагадати, який скарб їм дістався у спадок. Окрім того, велосипед тут користується особливою увагою: думаю, у Франківська є всі задатки для того, аби стати найактивнішим веломістом України", – розповіла організаторка фестивалю та культурна менеджерка Маріанна Факас.

За словами партнерки заходу й авторки проєктів "Франківськ, який треба берегти" та "Музей історії Франківська" Марії Козакевич, учасники заходу матимуть змогу відправитися на велосипедах у ретрокруїз історією, архітектурою та МІФами (саме так називається музей міста) Івано-Франківська-Станіславова.

Фестиваль "Ретро Круїз" був заснований 2011 року. Відтоді захід встиг вирости до формату багатотисячного фестивалю з великою музичною програмою, виставками антикваріату та ярмарком вінтажу. Особливість та невід'ємні складники фестивалю – дотримання гостями дрес-коду у стилі ретро та велопробіг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-