Старовинний замок на Тернопільщині готують до самобутнього свята

Старовинний замок на Тернопільщині готують до самобутнього свята

Укрінформ
У селі Підзамочок на Тернопільщині готуються до проведення тут свята замку.

Про це розповів генеральний директор Національного заповідника "Замки Тернопілля" Анатолій Маціпура, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фестиваль на старому замчищі в Підзамочку відбудеться найближчої неділі вже вп’яте поспіль. Цей замок – одна із найдавніших фортифікаційних споруд на Тернопільщині. Фортецю збудували ще в 1600 році. А понад 340 років тому тут відбувся грандіозний бій між захисниками твердині та монголо-татарським військом", - зазначив Маціпура.

За його словами, під час свята замку туристи й місцеві жителі зможуть побачити лицарські турніри, дізнатися про історію цієї фортифікаційної споруди, придбати автентичні народні вироби.

Читайте також: На Тернопільщині готують масштабну реконструкцію битви за Збаразький замок

Крім містечка народних умільців та ремесел, додав Маціпура, на замчищі діятиме етнографічна виставка, а місцеві кулінари пригощатимуть гостей та учасників свята давніми галицькими стравами.

Цього року самобутні свята замків вже відбулися в п’ятьох містах області, де розташовані замки.

Загалом на Тернопільщині нараховується найбільше в Україні замків, фортець та залишків фортифікаційних споруд – 33. Одинадцять з них входять до Національного заповідника "Замки Тернопілля".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-