У Новій Зеландії туристам заборонили плавати з пляшконосими дельфінами

У Новій Зеландії туристам заборонили плавати з пляшконосими дельфінами

Укрінформ
Новозеландська влада заборонила туристам купатися з пляшконосими дельфінами (афалінами), прагнучи захистити їх від того, щоб бути "залюбленими до вимирання".

Останніми роками популяція афалін в затоці Бей-оф-Айлендс на східному узбережжі країни скоротилася, і цей вид класифікується як такий, що перебуває під загрозою зникнення в Новій Зеландії, пише Independent.

За словами представників Департаменту охорони природи країни, люди "просто їх занадто сильно люблять", а постійний рух човнів у затоці змушує дельфінів приділяти менше часу виконанню важливих біологічних задач, як от: годування, догляд за потомством і сон. Замість цього тварини проводять час, спілкуючись з людьми.

Читайте також: Time назвав 100 найкращих місць для подорожей 2019 року

У доповіді, опублікованій Університетом Мессі в 2016 році на замовлення Департаменту охорони природи, виявлено зв'язок між високим рівнем взаємодії між човнами та дельфінами й скороченням чисельності тварин. Дослідники виявили, що дельфіни проводять 86% світлового дня поруч із щонайменше одним човном.

За рішенням влади також було скорочено час екскурсій, які дають змогу туристам спостерігати за дельфінами, - з 30 до 20 хвилин. Подивитися на тварин можна буде лише вранці та вдень, щоб у дельфінів залишався час на відпочинок від людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-