Рівненщина у вересні фестивалитиме щовихідних

Рівненщина у вересні фестивалитиме щовихідних

Укрінформ
Вересень у Рівненській області буде насичений різноманітними подіями, які зацікавлять і місцевих жителів, і туристів.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

«Відкриє культурний вересень на Рівненщині фестиваль родинної творчості «І творчістю хата багата». Так, 8 вересня у Березному творчі родини будуть змагатися у п’яти конкурсах... Такий фестиваль влаштовують раз на три роки, тому організатори розповідають, що змагання цього року будуть ще цікавішими», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що цього ж дня у Вараші влаштують обласний фестиваль народної творчості та побуту «Барви Надстир'я». На святі виступлять аматорські колективи та проходитиме виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. В експозиції буде широко представлено гончарні, керамічні, мереживні та плетені вироби, художню вишивку, вироби з рослинних матеріалів.

Читайте також: "Лісова пісня" збере на Волині митців з п'яти країн

А в Дубно 8 вересня відбудеться фольклорне свято «З народної криниці», де кожен охочий зможе спробувати власні сили в козацьких забавах або майстер-класах з гончарства та ковальства.

У п’ятницю, 13 вересня, в селі Красосілля, що на Гощанщині, розпочнеться дводенний Всеукраїнський фестиваль народної творчості, історії та побуту «Красносільські вітряки». Для гостям та учасникам свята представлять виставку оберегів.

У неділю ,22 вересня, у селі Бродниця, що на Зарічненщині, влаштують етнографічний фестиваль «Журавлина». Захід передбачає показ календарних, обрядових, родинно-побутових дійств. Там будуть демонструвати осінньо-зимові звичаї та обряди, фрагменти весілля, толоки тощо. Окрім цього, на фестивалі представлять виставку робіт народних умільців.

Цього ж дня в Острозі відзначать річницю створення артпростору «Культурний Барбакан».

А вже 24-28 вересня в Рівному влаштують масштабний показ вітчизняних і зарубіжних фільмів. Цього року міжнародний кінофестиваль «Місто мрії» покаже 33 стрічки українських режисерів, які змагатимуться за нагороди і в національній, і в міжнародній конкурсних програмах.

29 вересня запрошують усіх охочих до села Соснове, що на Березнівщині, на «День гарячого казана». Буде козацький куліш, бограч, їстівні хатинки з сала та ковбаси. На фестивалі облаштують селфі-зони, представлять виставку декоративно-ужиткового мистецтва та влаштують кінні прогулянки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-