На Буковині три дні гулятиме Міжнародний гуцульський фестиваль

На Буковині три дні гулятиме Міжнародний гуцульський фестиваль

Укрінформ
З 30 серпня до 1 вересня в місті Вижниця Чернівецької області відбудеться традиційний Міжнародний гуцульський фестиваль.

Про це повідомляють на сайті Чернівецької ОДА.

"30 серпня – 1 вересня 2019 року на Вижниччині відбудеться ХХVІ Міжнародний гуцульський фестиваль. Міжнародний гуцульський фестиваль (International Hutsul Festival) — фольклорно-етнографічний фестиваль, що проходить щорічно в одному з міст Гуцульщини, починаючи з 1991 року", - йдеться в повідомленні.

Розпочнеться фестиваль 30 серпня святою літургією. Того ж дня відбудеться науково-практична конференція та показ одягу гуцульських регіонів, стилізованого одягу і дегустація карпатських чаїв та солодощів.

Читайте також: В Яремче туристів пригощатимуть грибною юшкою та «стравою від мера»

Наступного дня фестиваль продовжиться різноманітними театральними, музичними, фольклорними конкурсами тощо.

Гуцульське декоративно-ужиткове та образотворче мистецтво можна буде переглянути в "Містечку майстрів", також діятиме гуцульський письменницький портал (презентація книг письменників, які пишуть на гуцульську тематику та на гуцульському діалекті), повідомляють організатори.

В останній третій день заходу проведуть святковий концерт, а також урочисто передадуть естафету іншому гуцульському місту, яке буде приймати наступний фестиваль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-