У Київському зоопарку оселилися японські коропи кої

У Київському зоопарку оселилися японські коропи кої

Фото
Укрінформ
У коропове озеро, яке було облаштоване під час першої черги реконструкції Київського зоопарку, вже запустили японських декоративних коропів кої.

Як повідомили у прес-службі КМДА, це одні з перших представників фауни, які "тестують" умови нових експозицій зоопарку.

"Коропове озеро є одним із трьох озер поблизу нинішнього входу до зоопарку, які були реконструйовані і практично готові до відкриття. На короповому озері облаштована альтанка у японському стилі, з якої можна спостерігати за грою риб. Коропи кої виростають до одного метра, важать 20-40 кг і живуть по 30-35 років. За рибацьким повір’ям, скільки короп важить – стільки йому й років", - йдеться в повідомленні.

Кольорові коропи вперше згадуються у китайських рукописах у IV столітті н. е. У Японію з Китаю коропів завезли буддистські монахи. До Європи й Америки вони потрапили лише у 50-х роках минулого сторіччя. Для виведення нової породи таких коропів потрібно близько 30 років.

У Київському зоопарку озеро, в якому оселилися кої, має сучасну кількарівневу систему очищення. Візуально складається враження, що вода перетікає з пеліканового озера в коропове, однак, насправді вода, засмічена птахами, не може потрапити до озера, заселеного рибами. Водоспад на короповому озері функціонує завдяки подачі на нього власної води та підживлення свіжою водою з артезіанської свердловини завглибшки 145 метрів (10% на добу). Після очищення системою механічної фільтрації та фільтрами з УФ-опроміненням, виконується її повернення до озера. Завдяки проходженню води через водоспади та поверхневій поздовжній течії здійснюється посилений газообмін на поверхні водойми.

Другою складовою системи циркуляції води в короповому озері є прокачування води через біоплато – вертикальні бетонні ємності, поверхня яких розташована на два метри нижче поверхні озер, а дно є дном водойми. Внутрішня частина ємностей біоплата має вигляд багатошарових фільтрів із керамзитом та щебенем. Система насосів дає змогу пропускати воду через систему механічного очищення біоплата. Водночас система гідрозмивів забирає мул, що осідає на дні озера.

Третя складова системи фільтрації та насичення води киснем – це фонтани-аератори, що плавають, та водоспади.

Читайте також: У Подільському зоопарку оселилася смугаста красуня

Площа поверхні озера дає можливість утримання 250 трирічних (дорослих) коропів. Планується заселити 150 риб, передбачивши можливості їхнього розпліднення.

Фото: Київський зоопарк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-