На березі Дніпра в Херсоні лунатиме класична музика

На березі Дніпра в Херсоні лунатиме класична музика

Укрінформ
У Херсоні в суботу, 1 червня, відбудеться I Таврійський міжнародний  фестиваль класичної музики за участю українських та зарубіжних оперних співаків – організатори хочуть показати, що опера в Херсоні актуальна так само, як і в Європі. 

Про це розповів на прес-конференції, присвяченій фестивалю, лауреат міжнародного конкурсу молодих виконавців херсонський баритон Максим Лозовий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"I Таврійський фестиваль класичної музики – чому це так важливо, чому ми його організовуємо? Зараз співаки, як з конвеєра, виходять з різноманітних шоу, і коли відкриваєш концертний план у Херсоні, то практично щодня відбуваються концерти – і все це естрада. Її наскільки багато, що нам, як оперним співакам, доводиться з цим боротися, а хтось виїжджає в Європу. Люди забули, як звучить жива скрипка, а слово "гобой" незрозуміле для багатьох.  Наша мета – показати Херсону, що є опера, вона актуальна так само, як і в Європі", – зауважив Лозовий.

За його словами, організатори прагнуть розвивати фестиваль до європейського рівня, хочуть, щоб у майбутньому він  приваблював і туристів, які могли б планувати свої подорожі на Херсонщину в період його проведення. Захід відбуватиметься на березі Дніпра.

Читайте також: «Шевченко-Рок-Фест. Кобзар» у Херсоні популяризує Шевченка серед молоді

Музичний супровід фестивалю здійснюватиме симфонічний оркестр Kyiv Metropolis Orchestra. Гості заходу зможуть послухати зірку Львівського національного театру опери і балету ім. Крушельницької, лауреата міжнародних конкурсів Олега Ланового.

Серед учасників фестивалю – грузинська співачка, лауреат міжнародних  конкурсів Кетеван Гавашелі. "У Грузії дуже багата оперна культура. Завжди велика відповідальність представляти свою країну за кордоном.  Дякую всім, хто допоміг мені бути присутньою в Україні на цьому фестивалі", – зазначила співачка, яка вперше приїхала в Україну.

Серед учасників фестивалю – херсонська співачка Лейла Шерзай, лауреат першої премії міжнародного музичного конкурсу Leopoldo Mugnone (Італія), володарка спеціального призу Беллі – стажування в Експериментальному оперному театрі м. Сполето (Італія). Вона була удостоєна представляти Україну у фінальних серіях всесвітньо відомого вокального конкурсу ім. Leyla Gencer у Стамбулі у вересні 2018 року.

"Я вважаю, що цей фестиваль дуже важливий для нашого регіону, цим фестивалем ми формуємо культурне обличчя Херсонщини", - зазначила Шерзай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-