Туристичний червень на Рівненщині:

Туристичний червень на Рівненщині: "вихиляси", гостини в Юзефіни та веломарафон

Укрінформ
На Рівненщині оприлюднили головні туристичні та культурно-мистецькі події червня.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

"Вже в неділю, 2 червня, у Сарнах вперше відбудуться "Надслучанські вихиляси". Це відкритий обласний фестиваль хореографічного мистецтва, на якому танцюристи презентують власні виступи. У програмі - святкова хода колективів центром міста, встановлення рекорду Гіннесса з виконання поліського автентичного танцю "Печонеє порося", виставка дитячих робіт ужитково-декоративного мистецтва будинку дітей та молоді, майстер-класи та оглядові екскурсії на території Сарненського історико-етнографічного музею", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що 7-8 червня триватиме цикл заходів "В Юзефіни на гостини". Фестиваль відбудеться в селі Глинне Рокитнівського району. Там гості матимуть змогу пізнати етнографічну спадщину предків, скуштувати поліського куліша та юшки. А ще доторкнутись до історичного минулого – знаменитого тисячолітнього Юзефінського дуба.

Читайте також: У Миколаєві лицарі позмагаються за "Кубок Ольвії-2019"

На "Мистецтво одного села" запрошують усіх охочих прибути в село Новий Корець, що на Кореччині. З 7 і аж до 26 червня там триватиме мистецький фестиваль.

У програмі – ярмарок декоративно-ужиткового мистецтва, піснеспіви та урочисте відкриття виставки робіт народних майстрів села в обласному краєзнавчому музеї.

14 червня у селі Жобрин, що в Рівненському районі, влаштують ІІІ фестиваль вокально-хорового мистецтва ім. Миколи Дацика. Участь у фестивалі "Пісень у нас – як в тому полі колосу" візьмуть творчі колективи району і області.

Наступного дня, 15 червня, у Рівненському, Гощанському, Корецькому, Березнівському та Костопільському районах стартує веломарафон "Поліська Січ-2019". Велосипедний захід триватиме упродовж двох днів.

 А в перший день Зелених свят, 16 червня, усіх охочих запрошують на "Водіння Куста". Минулого року обряд включили до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України. Цей традиційний захід відбудеться в селі Сварцевичі Дубровицького району. "Куст" – це молода дівчина, яку прикрашають різною зеленню – кленовими гілками чи калиною, - виконуючи обрядові та народні пісні.

Читайте також: На Вінниччині відбудеться "Батозька битва"

А вже 17 червня в селі Острівськ, що на Зарічненщині, влаштують етнофестиваль "Бурштиновий шлях". Традиційно фестиваль проходитиме на базі унікальної локації – найдовшої в Європі вузькоколійної залізниці "Антонівка-Зарічне". Цього разу він відбуватиметься вже ввосьме.

На фестиваль "Біле озеро" в Палац культури РАЕС запрошують усіх охочих 26 червня. Для присутніх колективи будуть презентувати різні розважальні програми. Упродовж двох днів триватиме фестиваль аніматорів.

28 червня в Радивилові відбудеться Всеукраїнський фестиваль козацької пісні "Встань, козацька славо! Засвіти знамена". Цього ж дня на території Національного історико-меморіального заповідника "Поле Берестецької битви" в селі Пляшева Радивилівського району відбудуться заходи з відзначення 368-ї річниці битви під Берестечком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-