Свято замку на Тернопільщині розширює географію

Свято замку на Тернопільщині розширює географію

Укрінформ
На Тернопільщині традиційне для регіону свято замку відбудеться на ще одній – новій – локації. 

Як розповів начальник управління туризму Тернопільської облдержадміністрації Ростислав Яцків, 7 липня свято буде організовано на території замку 1516 року, розташованого в селищі Залізці Зборівського району, повідомляє Zruchno.Travel

"У цьому році ми організовуємо нове свято замку в селі Залізці Зборівського району. Там створена нова об’єднана територіальна громада, і для того, щоб її підтримати, ми їм запропонували провести свято замку і у них. Фінансуватися захід буде в основному за рахунок обласної адміністрації. Ми вирішили організувати це дійство для того, щоб підтримати нову ОТГ і їхнє бажання розвивати туризм в області. Крім того, зараз готується інвестиційна пропозиція щодо відновлення їхнього замку і розвитку цієї туристичної дестинації. Будемо шукати інвестора, який відновить цю історичну споруду, а в приміщеннях, розташованих на при замковій території, можна облаштувати якісь бізнес-об’єкти", - зазначив Яцків.

Він також додав, що цьогоріч програма замкових свят передбачає відхід від стандартних концертно-фестивальних традицій, а замість цього з’явиться багато сучасних туристичних атракцій. Серед них – скеледром з підніманням на імпровізовану скелю, катання в зорбі й багато іншого.

Читайте також: Тернопільщина початок туристичного сезону відсвяткувала в старовинному замку

"У Збаражі, в межах відкриття туристичного сезону, ми спробували поекспериментувати: замовили надувний скеледром, повітряна куля, яка працювала буквально в режимі ліфта. І такий формат дуже добре зайшов. На великих святах замків ми хочемо організовувати такі розваги: ​​на новій локації в Залізцях, в Ниркові, оскільки туди приїжджає дуже багато людей і їх потрібно розважати, в Підзамочку і так далі", - уточнив Яцків.

Цьогоріч до програми свят замків також додали Бучач, адже там відбудеться відкриття оновленої ратуші з роботами Йоганна Пінзеля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-