На Закарпатті продовжують зростати надходження від туристичного збору

На Закарпатті продовжують зростати надходження від туристичного збору

Укрінформ
До місцевих бюджетів Закарпаття за чотири місяці цього року надійшло на 46,1 % більше туристичного збору, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє Управління туризму та курортів департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської облдержадміністрації.

"За чотири місяці поточного року до місцевих бюджетів Закарпатської області сплачено 1 млн. 457,9 тис. грн туристичного збору, що на 46,1 відсотока більше, ніж аналогічного періоду минулого року", - йдеться в повідомленні .

Зазначається, що найбільші суми туристичного збору надійшли до бюджетів Берегівського району – 379,6 тис. грн, об’єднаної територіальної громади с. Поляна (Свалявський район) – 285  тис. грн, м. Ужгород – 185,7 тис. грн. За ними йдуть м. Берегове – 91,6 тис. грн, Воловецький район – 82,8 тис. грн, Рахівський – 57,6 тис. грн, Міжгірський ‒ 55,2 тис. грн, Хустський ‒ 51,8 тис. грн, Виноградівський район – 44,5 тис. грн, Ужгородський ‒ 41,5 тис. грн та  м. Мукачево –  34,5 тис. грн, Іршавський район ‒ 29,3 тис. грн та Перечинський район ‒ 25,7 тис. грн.   

Читайте також: На Закарпатті забуяла Долина нарцисів

Як повідомляв Укрінформ, наразі ставки туристичного збору в місті Ужгороді становлять 0,5 % – для внутрішнього туриста та 1 %  – для іноземного туриста, а у місті Мукачево 0,5 % та 0,6 % відповідно.

Платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-