Маршрут на Говерлу можуть відкрити 1 травня

Маршрут на Говерлу можуть відкрити 1 травня

Укрінформ
Карпатський національний природний парк може відкрити маршрут на вершину Говерли вже 1 травня за умови, якщо не буде небезпеки лавин. Нині тут до 5 м снігу. 

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник відділу рекреації Карпатського НПП Микола Панчук.

"Дорогу на Говерлу можуть відкрити з 1 травня, але за умови, якщо буде лавинобезпечно, бо буває так, що навіть у кінці травня сніг ще не сходить. Нині на вершині ще є до 5 м снігу. Нікого не пускають. Пожижевська гора набагато нижча, а там лавина зійшла тиждень тому, на щастя людей не було", - розповів Панчук.

За його словами, щороку на Говерлу піднімаються до 30 тисяч людей. В Івано-Франківській області сходження здійснюють зі східної частини гори, яка належить до Карпатського НПП. Сміття на маршруті, яке збирається за сезон,  кажуть, багато. Прибирають Говерлу, як правило, восени.

Читайте також: На Прикарпатті з'явився 30-кілометровий маршрут для туристів

Сходження  на Говерлу платне. Для дорослого ця подорож коштує 30 грн. Піднятися на вершину гори можна ще з її західної частини, яка належить до Рахівського біосферного заповідника, що на Закарпатті, або через гору Петрос.

"Є такі активні туристи, для яких пройти лишніх 30-40 км – лише у задоволення", – зауважив Панчук.

Карпатський НПП створений у 1980 році і є найдавнішим в Україні. Його площа сягає понад 50 тис. га. Сходження на Говерлу – це один із 8 еколого-пізнавальних маршрутів, які пропонує Карпатський НПП.

Говерла – найвища вершина українських Карпат, висота якої сягає 2061 м над рівнем моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-