МАУ змінює структуру тарифів економ-класу

МАУ змінює структуру тарифів економ-класу

Укрінформ
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" внесла зміни до структури тарифів економічного класу на внутрішніх і міжнародних рейсах, ввівши три нові підтарифи: Economy Light, Economy Standard і Economy Premium.

Про це повідомляє avianews.com

«МАУ змінила структуру тарифів економічного класу на внутрішніх і міжнародних рейсах. Авіакомпанія почала використовувати три нові підтарифи: Economy Light, Economy Standard і Economy Premium. Їх правила відрізняються залежно від того, є рейс середньомагістральним або далекомагістральним», - йдеться в повідомленні.

Economy Light на внутрішніх рейсах і середньомагістральних міжнародних рейсах об'єднав особливості безбагажних тарифів low cost і «лише ручна поклажа». Квитки, куплені за цим підкласом, дають змогу провозити лише одне місце ручної поклажі вагою до 7 кг, не підлягають обміну або поверненню. Раніше тариф «лише ручна поклажа» давав змогу змінювати дату вильоту після оплати штрафу.

Economy Standard на рейсах середньої дальності включає перевезення двох місць ручної поклажі вагою до 7 кг і 5 кг відповідно, однієї валізи в багажі вагою до 23 кг, можливість повернення або обміну квитка зі штрафом.

Economy Premium на внутрішніх і середньомагістральних міжнародних маршрутах передбачає можливість обміну або повернення квитка без штрафів, провезення двох місць ручної поклажі, як у тарифі Ecomomy Standard, двох валіз вагою до 23 кг кожна як багаж, харчування, безкоштовний вибір місця, безкоштовний друк посадкового талону в аеропорту і реєстрацію на окремій стійці, а також пріоритетну посадку на літак.

Читайте також: МАУ знизила ціни на низку рейсів до кінця червня

На далекомагістральних міжнародних рейсах усі тарифи економ-класу включають харчування і перевезення багажу. Основні відмінності пов’язані з умовами обміну, поверненням та нормами провезення багажу. Тариф Economy Premium також передбачає розміщення в окремому салоні.

Зазначається, що нова лінійка тарифів економічного класу МАУ для внутрішніх і середньомагістральних міжнародних рейсів схожа на структуру тарифів авіакомпаній Lufthansa Group для європейських маршрутів, введену 2015 року. Пізніше таку структуру впровадили багато великих європейських авіакомпанії, включно з Air France, KLM, Alitalia, British Airway, LOT, Aegean Airlines.

Як повідомляв Укрінформ, авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» з 15 січня 2019 року змінила норми провезення ручної поклажі на всіх своїх рейсах. Згідно з новими правилами, пасажири з квитками, у вартість яких не входить перевезення зареєстрованого багажу, зможуть взяти з собою на борт літака одне місце ручної поклажі вагою до 7 кг і розміром не більше 55х40х20 см, а також верхній одяг і парасольку.

Антимонопольний комітет відкрив справу щодо можливих ознак порушення конкурентного законодавства в діях авіакомпанії «МАУ» та інших авіаперевізників через зміни правил перевезення багажу. Про це наприкінці березня повідомляв голова Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-