Туристичний сезон у Чернівцях відкриють фестивалем

Туристичний сезон у Чернівцях відкриють фестивалем

Укрінформ
До відкриття буковинського туристичного сезону у Чернівцях 13 квітня відбудеться фестиваль, де представлять різні принади краю.

Про це на прес-конференції розповів начальник відділу з питань туризму Чернівецької облдержадміністрації Володимир Фурдига, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фестиваль до відкриття туристичного сезону у Чернівцях проведемо 13 квітня. На ньому представники наших громад будуть представляти свої туристичні принади. Родзинкою фестивалю стане повітряна куля, яку встановлять на Соборній площі", - сказав Фурдига.

Організатори фестивалю очікують гостей з Прикарпаття, Закарпаття, Львівщини, а також з Харківщини та Київщини.

Цього туристичного сезону акцент робитимуть на внутрішньому туризмі, зокрема, цікавих маршрутах в межах ОТГ, кулінарному мистецтві та народних промислах. Лісівники готують рекреаційні зони, де зможуть приймати туристів. Розвиватимуть також екстремальний туризм.

Читайте також: Миколаївський фестиваль повітряних зміїв потрапив до світових календарів

"Молодь запрошуємо до нас на Дністер-фест влітку. У серпні відбудеться традиційний фестиваль на Томнатику (гора в Карпатах, на вершині якої розташована покинута база радянської ППО "Памір" - ред.) буде розмальований ще один купол", – поінформував Фурдига.

Водночас, за його словами, серед проблем, які залишаються невирішеними, – відсутність зручного транспортного сполучення з Чернівецькою областю. "Ми клопочемо про відновлення потяга на Ужгород", - додав начальник відділу з питань туризму Чернівецької облдержадміністрації.

Також він повідомив, що цьогоріч на розвиток туристичної галузі Буковини виділено мільйон гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-