Популярний ісландський каньйон закривають для туристів

Популярний ісландський каньйон закривають для туристів

Укрінформ
В Ісландії вирішили до 1 червня закрити для відвідування каньйон Fjaðrargljufur (Фьядрарглйуфур), який став особливо популярним після того, як тут зняли кліп співакові Джастіну Біберу.

Про це повідомляє на портал Iceland Review.

"Агентство з охорони довкілля Ісландії закрило для відвідування туристами каньйон до 1 червня через надмірну кількість відвідувачів. Спочатку його планувалося закрити лише на два тижні, щоб за цей час рослинність на стежках, яку витоптали мандрівники, встигла відновитися", - йдеться в повідомленні.

У відомстві не виключають можливості того, що каньйон відкриється раніше, якщо природа відновиться швидко, або пізніше, якщо до 1 червня ситуація залишатиметься незадовільною.

Читайте також: У квітні Фарерські острови закриють основні атракції для туристів

У свою чергу директор національного агентства з туризму Visit Iceland Інга Хлін Палсдоттір сказала CNN Travel, що несправедливо списувати закриття каньйону лише на велику кількість туристів, адже погодні умови також можуть впливати на стан місцевості.

"Це (каньйон - ред.) - просто чудо природи, яке не мало бути таким популярним. Нам потрібно створити кращу інфраструктуру, щоб можна було запрошувати сюди людей в будь-який час. Нам потрібні стежки, які будуть відкриті цілий рік. Це не лише питання захисту природи, але й безпеки мандрівників", - говорить Палсдоттір.

Після того як Фьядрарглйуфур з'явився в кліпі Бібера  I'll Show You, туристів, які прагнуть сюди потрапити, стало вдвічі більше.

Фото: Guide to Iceland

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-