На новому туристичному маршруті в Полтаві з'являться бронзові Гоголь та Пушкін

На новому туристичному маршруті в Полтаві з'являться бронзові Гоголь та Пушкін

Укрінформ
З нагоди 210-річчя від дня народження Миколи Гоголя 1 квітня в Полтаві встановлять дві двометрові скульптури – самого автора "Мертвих душ" та Олександра Пушкіна.

Бронзові фігури літературних постатей виготовив львівський скульптор Володимир Цісарик, повідомляє сайт Полтавської облдержадміністрації.

"Ідею встановити скульптури відомих класиків виношували рік. Півроку шукали скульптора, ще півроку він виготовляв скульптури. Плануємо встановити їх на 1 квітня", – сказала генеральний директор Premier Hotel Palazzo Олена Шуліка.

Ці скульптури, які постануть на розі вулиць, названих на честь двох видатних майстрів слова, доповнять новий туристичний проект "М.В. Гоголь - О.С. Пушкін - І.П. Котляревський".

Як розповіла директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Валентина Вождаєнко, це буде друга туристична "родзинка" в Полтаві після міні-скульптури Енея біля ЦУМу. Крім того, в межах нового маршруту туристи зможуть скуштувати страви, які описані в "Енеїді".

Читайте також: У Харкові центр туризму покликав на екскурсії умовно засуджених

"Один з готелів розробив унікальний проект, а саме презентацію українських страв з "Енеїди". Турист, ідучи з музею-садиби Івана Котляревського, зможе зайти до закладу й скуштувати ці страви. А запрошуватиме відвідувачів до закладу харчування Микола Гоголь із чашкою кави. Це унікальний проект, який є першим у нашому місті. Дуже приємно, що нині бізнес долучається до таких туристичних проектів", - зазначила Валентина Вождаєнко.

Також у цьому закладі харчування стартує ще одна ініціатива. Кожен охочий може відправити листівку з краєвидами Полтави, зі спеціальним штемпелем в будь-яке місто чи країну. Для цього в закладі встановлять спеціальну поштову скриньку.

Як повідомила Вождаєнко, за внутрішнім туризмом у 2018 році Полтавщина посідає третє в Україні місце після Києва та Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-