До

До "Тунелю кохання" прокладуть два нові маршрути

Укрінформ
У селищі Клевань, що на Рівненщині, цьогоріч з'явиться два нові туристичні маршрути, які передбачатимуть відвідування відомої пам'ятки "Тунель кохання".

Про це повідомив перший заступник голови Клеванської селищної ради Володимир Мокляк в інтерв'ю Zruchno.Travel

"У цьому році ми плануємо запустити у повному обсязі наші туристичні маршрути "Велика княжа корона" і "Мала княжа корона". Це такий грандіозний проект, організований спільно з Рівненською обласною державною адміністрацією, щодо розвитку туризму по наших туристичних об’єктах, які розташовані на Клеванщині. Зокрема, малий маршрут протяжністю 7 кілометрів включатиме замок Чарторийських, костел Благовіщинської Діви Марії, церкву Різдва Христового, озеро "Безодня", Крейдяні гори і, звісно, "Тунель кохання", – розповів Мокляк.

Згідно з проектом, представленим на офіційному сайті Клеванської ОТГ, маршрут "Велика княжа корона. Спадок Черторийських" завдовжки 65 кілометрів передбачатиме також відвідування джерела в селі Диків, городища Ярослава Хороброго в селі Білів та культурно-археологічного центру "Пересопниця".

Загальний бюджет проекту становить 444 тисячі гривень, з яких половину має профінансувати обласний бюджет, а решта – кошти місцевого бюджету та партнерів. Крім того, спонсорські кошти планують залучити на реконструкцію Клеванського замку.

Читайте також: На Рівненщині запатентували "Тунель кохання"

"Наразі замок перебуває на балансі Рівненської ОДА. Але дуже хочемо взяти його на власний баланс і проводити його розвиток, зокрема, за рахунок іноземних грантів. Ми вже уклали угоду з польською Гміною Видміни, яка має намір допомогти нам розвивати туризм", – наголосив Володимир Мокляк.

На його думку, розвитку туризму в Клевані не завадить той факт, що рівненський підприємець Дмитро Якимець нещодавно зареєстрував авторські права на торгову марку "Тунель кохання".

"Жодним чином не завадить. Ми спілкувалися з патентним повіреним і паралельно також проводимо реєстрацію торгової марки – візуального бренду (зображувальної торгової марки). З паном Дмитром буде підписано договір про спільне використання назви і самого об’єкту. Оскільки громада вкладає в його розвиток свої кошти та зусилля, права мають бути однозначно в клеванської громади", – підкреслив заступник селищного голови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-