Саудівська Аравія запустить печерний туризм

Саудівська Аравія запустить печерний туризм

Укрінформ
Саудівська Аравія запропонує мандрівникам дослідити п'ять місцевих унікальних печер.

Про це пише Lonely Planet.

"Тимчасом як Саудівська Аравія продовжує розвиватися як туристичний напрямок, місцева геологічна служба (SGS) планує зіграти велику роль у збільшенні кількості іноземних гостей в країні. Спеціально для цього було обрано п'ять печер, які відкриють в 2019 році для екотуризму", - йдеться в повідомленні.

Наразі геологи визначають зручні точки доступу для туристів. Але поки не афішують точної назви та місця розташування печер, побоюючись вандалів.

Представники SGS зазначають, що ці природні національні скарби та їхні околиці є важливими і крихкими екосистемами. Тому їх необхідно охороняти, щоб забезпечити виживання ендемічної фауни Саудівської Аравії, включно із кажанами, гієнами, лисицями та совами.

Читайте також: Відвідати Венецію стане ще складніше

Карстове плато Ас-Сульб, що розташоване десь за 200 км на північ від Ер-Ріяда, має найбільшу концентрацію вапнякових печер в країні. За оцінками SGS, після відкриття атракції зможуть приймати понад 1 000 відвідувачів на день через їхню близькість до столиці.

Зараз співробітники геологічної служби працюють над тим, щоб зробити печери доступними й цікавими: навчають групу гідів, а також займаються розвитком інфраструктури в цих віддалених районах до припливу туристів.

Як повідомляв Укрінформ, у 2018 році влада Саудівської Аравії вирішила почати видавати туристичні та бізнес-візи всім охочим. За прогнозами, завдяки скасуванню візових обмежень до 2030 року країна прийме 30 мільйонів туристів і зможе заробити на цьому 54 мільярди доларів.

Фото: Mahmoud Al Shanti

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-