Гастрофест у Сумах назвав найкращі страви міста

Гастрофест у Сумах назвав найкращі страви міста

Фото
Укрінформ
У Сумах після різдвяного гастрофесту «Слобожанські смаки», одним з організаторів якого виступила Сумська ОДА, визначилися з найкращими стравами краю, які припали до вподоби місцевим мешканцям.

Про це, підбиваючи підсумки заходу, який проходив у 10 ресторанних закладах обласного центру, розповіли його організатори, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У рамках фестивалю численні ресторанні заклади міста запропонували спеціально розроблені додаткові меню на базі автентичних слобожанських рецептів. За допомогою експертної комісії були визначені найкращі страви та заклади «Слобожанських смаків». Завдяки фестивалю відвідувачі змогли скуштувати страви, про які могли читати лише в літературі позаминулого століття, наприклад у Котляревського, чи в етнографічних дослідженнях», - зазначив під час прес-конференції етнограф, фольклорист, мовознавець Сергій П’ятаченко.

За підсумками гастрофесту експертна коміся визнала найпопулярнішими у Сумах такі страви, які готували ресторани, що брали участь у фестивалі: номінація «Найкраща страва» - «Бараболя-маківниця»; номінація «Автентична страва» - «Шпундра»; номінація «Народний вибір» (за результатами народного онлайн-голосування) - «Кров’янка з тушеною капустою».

Також були відзначені найкращі ресторани за традиційний підхід до приготування страв та за найбільшу кількість чеків у рамках гастрофесту, число яких, власне, і було визначальним під час визначення найкращої страви в рамках гастрофесту.

За словами співорганізаторки фестивалю «Слобожанські смаки» Ольги Ковалевської, Сумщина, втілюючи у життя подібні проекти, зараз стоїть на порозі успішного туристичного майбутнього регіону.

«Завдяки таким ідеям наш регіон стає не просто крапкою на мапі, а відкривається в об’ємі, - доступно, зрозуміло, естетично, креативно. Тепер ми маємо і певне уявлення про те, яка Сумщина на смак. І варто зазначити, що вона виявилася дуже смачною!», - зауважила Ковалевська.

Як відзначив на прес-конференції начальник відділу промоції та туризму Сумської облдержадміністрації Юрій Гладенко, вже по завершенні гастрофесту «Слобожанські смаки» від ресторанів надходить інформація, що відвідувачі замовляють страви з фестивального меню.

Читайте також: Свято українського борщу відбулося в йорданському Ірбіді

«Тому констатуємо, що напрямок узято правильний. Варто долучати нові заклади харчування до гастрономічних подій, продовжувати пошуки того автентичного рецепту, за яким створена страва займе почесне місце гастрономічної візитівки Сумщини», - наголосив Гладенко.

Організатори говорять, що хочуть подібний фестиваль провести також навесні та влітку.

Як повідомлялося, гастрономічний фестиваль "Слобожанські смаки" проходив у Сумах в 10 ресторанних закладах обласного центру з 7 по 14 січня.

Фото: sumypost.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-