Нацпарк

Нацпарк "Дністровський каньйон" розширять

Укрінформ
Уряд підтримав Указ Президента "Про зміну меж Національного природного парку "Дністровський каньйон".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

"Ми включили до складу парку території, які вже є об’єктами всесвітньої природоохоронної Смарагдової мережі. Вони давно стали домівками для багатьох видів рослин і тварин, які, на жаль, стали рідкісними в межах Європи. Крім того, до складу парку буде включено найбільший рівнинний водоспад в Україні - Червоноградський, який сьогодні знаходиться під великим антропогенним навантаженням через масове неконтрольоване відвідування туристами", - розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

За його словами, включені в Указі території забезпечать поєднання окремих кластерів парку, що необхідно для налагодження ефективної охорони і збереження біорізноманіття Дністровського каньйону.

Читайте також: Межі Ужанського національного парку розширять

Варто зазначити, що на його території живуть червонокнижні види флори та фауни: зіновать біла та подільська, ковила пірчаста, шоломниця весняна, горицвіт весняний, лілія лісова, зозулині сльози яйцеподібні, любка дволиста, ящірка зелена, мідянка звичайна, полоз лісовий, чіп звичайний, минь річковий, вирезуб причорноморський, пічкур-білопер дністровський, махаон, подалірій, бражник скабіозовий, джміль моховий тощо.

Міністр також підкреслив, що Дністровський каньйон - один з найбільших каньйонів в Європі, визнаний в світі унікальною геологічною пам'яткою.  Різноманітні за походженням скелі пройшли всі геологічні та біологічні епохи й були свідками багатьох еволюційних подій за останні 420 млн років.

"Ця територія унікальна для пізнання етапів розвитку світу в історичному та природознавчому контексті. І сьогоднішнє рішення - крок  зроблений для її збереження для наступних поколінь", - сказав Семерак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-