На Закарпатті стартували два великі гастрономічні фестивалі

На Закарпатті стартували два великі гастрономічні фестивалі

Фото
Укрінформ
На Закарпатті сьогодні одночасно розпочали роботу два фестивалі — "Червене вино" у Мукачеві, яке цьогоріч проводять 24-й раз, — та відносно молодий гастрономічно-колядницький фестиваль "Василля" в Ужгороді, що проходить тільки втретє.

Про старт "Червеного вина" повідомляється на офіційній сторінці фестивалю в Facebook

"Фестивальне містечко найбільшого винного фесту країни "Червене вино" почало свою роботу сьогодні, 9 січня, в парку Перемоги в Мукачеві. Цьогоріч свою продукцію на фесті представлять 40 найкращих виноробів Закарпаття. Працює також фудкорт, фото- та дитяча зона", - йдеться в повідомленні.

Анонсовано, що завтра в Мукачівському замку "Паланок" в межах фесту проведуть традиційну міжнародну винну конференцію за участю закордонних виноробів та сомельє з Угорщини, Австрії, Словаччини, Молдавії та Хорватії. Офіційне відкриття фесту заплановане на 18 годину 10 січня, опісля – виступ рок-гурту "Рокаш", який традиційно зі сцени виконає гімн фесту "Вінко червеноє".

Фестиваль "Червене вино" в Мукачеві / Фото: mukachevo.net

Фестиваль-конкурс "Червене вино" було започатковано 1995 року. Щороку фестиваль традиційно проводиться на свято Святого Василя (Старий Новий рік), який відзначається 14 січня, фест збирає десятки тисяч жителів та гостей Закарпаття. Цьогоріч він триватиме 5 днів.

Читайте також: Свічка-велетень і спільна коляда: Луцьк готується до етнофестивалю

Водночас в Ужгороді в середу, 9 січня, стартував ІІ Міжнародний гастрономічний і колядницький фестиваль "Василля", який також триватиме до 14 січня.

Як повідомляється на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, до ужгородського фесту долучилися близько 50 учасників – вони пропонують відвідувачам вино і настоянки, сири, м’ясну продукцію, випічку, вироби і декор із дерева, сувеніри.

Міжнародний гастрономічний і колядницький фестиваль "Василля" в Ужгороді / Фото: moskal.in.ua

До п’ятниці до "Василля" приєднаються гості з різних куточків України, області й з-за кордону – Румунії, Польщі, Македонії, Німеччини, Угорщини, Чехії, Словаччини. Зі смачними наїдками і оригінальним крамом вони вітатимуть гостей ярмарку.

У межах цього фесту пройдуть також традиційні "Коляди в Старому селі" в Ужгородському скансені, повідомляють у прес-службі голови Закарпатської ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-