Буковинські маланкарі з'їдуться на фестиваль до Чернівців

Буковинські маланкарі з'їдуться на фестиваль до Чернівців

Укрінформ
У Чернівці в неділю, 13 січня, на обласне традиційне фольклорно-етнографічне свято "Від Різдва Христового до Йордану" приїдуть колективи маланкарів з різних куточків Буковини.

Про це повідомляють у прес-службі Чернівецької ОДА. 

"Наша Маланка вже давно стала своєрідним культурним брендом, який не перестає дивувати людей з усього світу. Кожного року вона збирає тисячі шанувальників, які приїжджають побачити на власні очі це неповторне диво. І цього разу 13 січня в музеї просто неба, де відбудеться обласне традиційне фольклорне свято "Від Різдва Христового до Йордану", вже вкотре веселитимуть та розважатимуть гостей самобутні колективи маланкарів з різних куточків краю", – йдеться в повідомленні ОДА.

Крім 20 найкращих аматорських колективів області, на святі виступлять заслужений академічний Буковинський ансамбль пісні і танцю ім. А. Кушніренка Чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка та лауреат мистецької премії ім. Н. Яремчука Мирослав Матейчук.

Читайте також: У Рівному розпочався фестиваль "Різдвяні піснеспіви"

"Під час цьогорічного свята за давньою народною традицією роздаватиметься помана – хліб і сіль – за загиблих Героїв Небесної Сотні, родини яких запрошені на захід", – повідомили в ОДА.

Організатори зазначають, що головне завдання заходу – зародити почуття пошани до глибинної культури рідного народу, її джерел, які формують духовно-естетичну основу української спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-