На

На "Слобожанських смаках" обирають гастрономічну візитівку Сумщини

Укрінформ
У Сумах триває різдвяний гастрофест "Слобожанські смаки", відкриття якого ввечері 7 січня відбулося на стадіоні "Ювілейний" обласного центру.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Туристична привабливість регіону формується з багатьох складових, і серед них чільне місце займає гастрономічний туризм. Тому ми вирішили спробувати провести гастрофест на Сумщині й запропонувати землякам спробувати автентичні страви нашої слобожанської кухні та шляхом голосування обрати страву, яка найбільше сподобається", – зазначив на відкритті фестивалю начальник відділу промоції та туризму Сумської облдержадміністрації Юрій Гладенко.

На відвідувачів фестивалю, співорганізаторами якого є ОДА разом із громадською організацією "Майстерня творчих ідей Urban Lys", чекали традиційний вертеп від колядників із різних міст України, різдвяні конкурси та розваги з призами від учасників і партнерів фестивалю, гастроярмарок, гарячі напої та фудкорт.

Читайте також: Закарпаття готується до ювілейної "Ужгородської палачінти"

У гастрофесті беруть участь 10 ресторанних закладів. У них охочі до 14 січня можуть скуштувати п'ять страв слобожанської кухні та проголосувати за найкращу з них. Вона й стане однією з туристичних візитівок краю.

Також у межах першого фестивалю серед учасників голосування буде розіграно цінні призи від учасників-ресторанів та партнерів заходу.

Організатори говорять, що хочуть подібний тематичний фестиваль провести також навесні та влітку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-