Туристів кличуть в експедицію до

Туристів кличуть в експедицію до "Титаніка"

Укрінформ
Туристи зможуть стати учасниками дослідницької місії до затонулого "Титаніка", яка стартує влітку 2019 року.

Про це повідомляє otpusk.com із посиланням на портал WBIR-TV.

"У 2019 році стартує експедиція The Titanic Survey, участь в якій пропонують взяти "звичайним" туристам. У межах шести 11-денних дослідницьких місій мандрівники зможуть спуститися на дно Атлантичного океану й побачити на власні очі затонулий в квітні 1912 року "Титанік". Участь в ексклюзивній пригоді коштуватиме в 105 тис. 129 $, що еквівалентно вартості квитка першого класу на перший і останній рейс судна. Тур розпочинається з канадського міста Сент-Джонс", - йдеться в публікації.

У кожній місії туристам відведено дев'ять місць. Ті, хто заплатять значну суму, виконають роль "фахівця експедиції". Фахівці експедиції житимуть і працювати поряд з бригадою експертів і приєднаються щонайменше до одного занурення на субмарині під назвою "Титан".

Тривалість підводної частини місії становитиме близько семи годин. Туристів також навчать лазерному скануванню, навігації, підтримці зв'язку, маніпуляціям з камерою і реєстрації даних.

Читайте також: “Титанік” повертається, але айсбергів більше не боїться

"Титанік" зіткнувся з айсбергом 14 квітня 1912 року й затонув за дві години 40 хвилин, забравши життя 1 503 осіб. Зараз корпус затонулого судна стрімко руйнується. Експедиція покликана зібрати дані для створення тривимірної віртуальної моделі Титаніка з високою роздільною здатністю, що дасть змогу дослідникам точно оцінити ступінь стану корабля і зберегти пам'ять про "Титанік" для майбутніх поколінь.

Зазначається, що охочим приєднатися до наукової діяльності має бути більше 18 років. Серед інших вимог – вміння сідати на невеликі човни в бурхливому морі, гнучкість і мобільність, готовність до змін в розкладі експедиції. Крім того, туристи мають пройти обов'язковий одноденний курс із висаджування з вертольота. Перша місія стартує наприкінці червня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-