Охочі можуть

Охочі можуть "пройтися" згорілим бразильським музеєм

Укрінформ
Google запустив віртуальний тур колекціями Національного музею Бразилії, які були знищені пожежею у вересні 2018 року.

Як пише Bird in Flight, у 2016 році інтернет-платформа Google Arts & Culture почала співпрацювати з Національним музеєм Бразилії в Ріо-де-Жанейро, щоб хто завгодно в будь-якій точці світу міг побачити стародавні артефакти, які там зберігалися. Відтепер відвідати музей можна віртуально за допомогою зображень Street View.

Читайте також: У музеї Бразилії після пожежі знайшли вцілілим череп віком 11 тисяч років

"Досягнення в галузі технологій, як-от знімки з високою роздільною здатністю, фотограмметрія, лазерне 3D-сканування, віртуальна і доповнена реальність, не лише впровадили нові форми мистецтва, а й допомогли нам зберегти вагому світову спадщину. Зображення не замінять втраченого, але вони дадуть змогу нам його запам'ятати", - говорить керівник програми Шанс Кугенур.

Заснований королем Португалії Жуаном II 1818 року Національний музей Бразилії згорів у вересні 2018-го. Тут розміщувалося близько 20 мільйонів цінних експонатів, зокрема найдавніший скелет, знайдений в Південній Америці, кістки динозаврів, єгипетські та індіанські артефакти. За інформацією бразильського каналу Globo, значна частину колекції музею знищено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-