На Прикарпатті продовжать ялинкову категоризацію садиб

На Прикарпатті продовжать ялинкову категоризацію садиб

Укрінформ
В Івано-Франківській області у 2019 році ще десяток зелених садиб отримають категоризацію з ялинками. Нині таких місць для розміщення туристів уже 110.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник відділу туризму Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко.

"Загалом на Прикарпатті категоризацію мають вже 110 зелених садиб, з них 10 отримали її цього року. Пропозицій було до 50, але відібрали десяток садиб в різних районах області. Під категоризацію підпадають виключно ті заклади, які мають до 20-30 місць відпочинку, не готелі. Наступного року категоризацію продовжимо, для цього передбачені кошти в обласному бюджеті. Очікуємо, що категорію з ялинками отримають ще десяток зелених садиб", - сказав Передерко.

За його словами, категоризація садиб – це ініціатива Івано-Франківської облдержадміністрація, вона відбувається виключно на Прикарпатті. Тут наголошують, процедура має дві основні умови – безкоштовність для власників садиб і добровільність. Категорію садиб визначає група експертів, виключно на місці. Перевіривши заклад за усіма стандартами, вони призначають категорію. Найвища – три ялинки. Відтак, власник садиби отримує відповідний сертифікат і лайтбокс з логотипом категоризації та ялинками.

Читайте також: На Прикарпатті проклали дві екостежки до водоспаду Дівочі сльози

"Для туристів дуже просто зорієнтуватися, бо три ялинки – це ніби три зірки в готелі, але ялинки – в зеленій садибі. Так три ялинки вказують на те, що у цій садибі є не лише  гаряча вода, санвузол і Wі-Fі. Третя категорія, як правило, вказує на додаткові атракції, тобто в наявності є і дитячий майданчик, і парковка, і дозвіл для перебування з собаками, тобто – додаткові опції", – зауважив Передерко.

Він стверджує, що категоризація зелених садиб не впливає на ціну за проживання. Вона лише дає можливість туристам зорієнтуватися, які умови відпочинку тут можливі, а власнику садиби – додаткову рекламу. Адже часто ці лайтбокси розміщують на вході у заклад, а тому ялинки на них світяться як вдень, так і вночі.

Нагадаємо, від початку року Прикарпаття відвідали понад 2 млн туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-