У Харкові виконають коляду в тисячу голосів

У Харкові виконають коляду в тисячу голосів

Укрінформ
Понад тисяча учасників харківського "Вертеп-фесту 2019", який проходитиме у Харкові 12 та 13 січня, виконають разом колядку "Нова радість стала" в центрі міста.

Про підготовку до свята йшлося на нараді в Харківській ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо програми фесту, то 12 січня, у суботу, усі учасники, а їх очікується більше тисячі, візьмуть участь у загальноукраїнській акції – спільному виконанні колядки "Нова радість стала" – та пройдуть парадом вертепів головною – Сумською – вулицею міста. Після урочистого відкриття фесту на площі Свободи плануються інтерактивні виступи колективів на різних локаціях, зокрема, на великих майданах міста та майданчиках біля Національного театру опери та балету ім. Лисенка, біля пам’ятника Шевченку, у військовому госпіталі, де лікуються учасники АТО та ООС, супермаркетах, торгово-розважальних центрах. Протягом дня - театралізовані вистави в театрах, що приєднаються до фестивалю", - розповіла керівник проектів Благодійного фонду "Харків з тобою" Олена Рофе-Бекетова.

За її словами, 13 січня, в неділю, для учасників фестивалю плануються прогулянки та екскурсії містом, виступи-експромти.

Читайте також: В Яремче на новорічно-різдвяні свята чекають до півмільйона туристів

"Серед важливих заходів - загальна зустріч учасників фестивалю в рамках програми "Етновечорниці" у приміщенні арт-заводу "Механіка", де за участю представників всіх областей України та різних етнічних спільнот Харківщини відбудеться обмін знаннями, практикою, проведення майстерень з традиційних зимових, різдвяних свят", - додала Рофе-Бекетова.

Крім того, вона повідомила, що вже зараз учасники фестивалю продемонстрували чималу активність: зареєструвався 51 творчий колектив з різних регіонів країни.

За словами заступника голови Харківської ОДА Анатолія Бабічева, у заходах на Харківщині також візьмуть участь учні Української академії лідерства.

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2018 року "Вертеп-фест" зібрав у Харкові 1,5 тисячі учасників з різних регіонів країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-