На Вінниччині з'явиться креативний простір «Меридіан «Щедрик»

На Вінниччині з'явиться креативний простір «Меридіан «Щедрик»

Укрінформ
У місті Тульчин, що на Вінниччині, в день народження Миколи Леонтовича - 1 грудня -  відкриють креативний простір «Меридіан «Щедрик».

Про це у четвер на презентації повідомила виконавчий директор проекту Ірина Матковська.

«Креативний простір «Меридіан «Щедрик» є продовженням унікального «Леонтович Арт Кварталу», який в червні було відкрито під час оперного фестивалю просто неба OperaFest Tulchyn 2018. Він продовжить  формування у місті Тульчин неповторної галереї сучасного мистецтва під відкритим небом і стане унікальною платформою для комунікації між митцями з метою культурного розвитку, представниками різних профілів галузі культури України та споживачами культурного продукту», - повідомила Матковська.

За її словами, формування такого креативного середовища закріпить за Тульчином статус столиці «Щедрика» й одного з найцікавіших малих міст України, збільшить потік туристів, а також вплине на  зацікавленість малого та середнього бізнесу в задоволенні потреб у відповідному сервісі й сприятиме створенню робочих місць.

Читайте також: На Житомирщині створюють «Дивосвіт Трипілля» для туристів

Складовими проекту «Меридіан «Щедрик» у Тульчині будуть алея музичних інструментів, інтерактивна «співоча» інсталяція - лавка Леонтовича, яка гратиме чотири мелодії композитора, - а також гігантські мурали, що стануть новими яскравими фотозонами й туристичними «родзинками». В межах проекту буде зроблене сучасне освітлення пам’ятника Леонтовичу та інших вуличних арт-об’єктів.

Робота над втіленням проекту «Меридіан «Щедрик» розпочалася на початку жовтня. Відомі вітчизняні скульптори й художники наразі активно працюють над втіленням арт-об’єктів та креативних просторових мистецьких інсталяцій, а до створення стінописів матиме змогу доєднатися й молоде покоління митців.

Відкриття креативного простору його автори запланували на 1 грудня – день народження композитора Миколи Леонтовича, в обробці якого світ знає уславленого «Щедрика» як «Carol of the Bells».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-